Zaterdag 26 mei feestelijke zeilwedstrijd en opening nieuwe clubhouse

Met de clubhuis opening met borrel in het vooruitzicht werd er zaterdag middag 26 mei gestreden in de eerste wedstrijd om de Co-cup 2018, die in het cllubhuis staat in afwachting van de winnaars. Sedna en Poseidon stonden de 6 zeilteams bij met goddelijk weer en een veilige zee. De start was weer eens laat, maar daarom voor niemand te missen. De eerste manche met Le Mans-start geleid door Josephine en vriendin ging van de nieuwe clublocatie naar de laatste strandtent van Zandvooort Zuid Fosfor geheten. Met noordoostenwind in de rug kon er ook gespiet worden en dat deden er 2. Zij gingen daarvoor ver de zee op voor max aan speed. Eduard & Bas waren zo als eerste en Bob met vriend als tweede bij Fosfor. Geurt & Derek kwamen zonder spie een klein minuutje later.. Enige tijd later kwamen de nieuwkomers Maarten en Boudewijn met hun oude Dart aan, gevolgd door Frank en maat en Kors met 2 voudige bemanning. Een van de foto’s laat de meeste deelnemers zien bij Fosfor. Kors en & maten staan er niet op wegens 1/2 uur vertraging. De start van Kors zijn nacra 570 ging zo voorspoedig dat de grote roerganger zelf niet bijtijds op zijn boot wist te stappen. De geheel onervaren bemanning vertrok zonder te weten hoe verder te gaan. Men wist de boot wel in de wind te krijgen. Met coaching vanaf de boot van Frank wist de bemanning de achtergebleven stuurman van het strand op te vissen. De vijfde plaats van Frank in de eerste manche was vooral aan zijn reddingsactie te danken! Super Frank, zo hoort het: veiligheid voorop en zeelieden in gevaar eerst redden.
De tweede manche was terug zeilen naar het nieuwe clubhuis met een kruisrak tegen de inmiddels naar t noorden gedraaide wind. Door verschil in boottypen, zeiloppervlak, rompvormen, stuurmanskunst, strategie, ouderdom van schepen en gewicht van bemanning enz. liep het 6 botige veld snel uiteen. Eduard en Bas gaven hun goede positie weg door om te slaan. Bob en maat gingen in de slotfase op kop, Een minder goede inschatting hoe de slag naar de club te maken kwam ook neer op omslaan, Dat gaf Geurt & Derek met de juiste koers de kans om ruimschoots als eerste bij de nieuwe locatie over de finishlijn, de branding, te komen. De ongunstige rating van hun nacra 20 kon daar geen verandering meer in brengen.
Overall was de uitslag met de Texelrating correctie:
1 Geurt en Derek, nacra 20
2 Base en Eduard, hobie tiger
3 Bob en maat, f 18
4 Frank en maat nacra 550
5 Kors en maten nacra 570
6 Boudewijn, Maarten, Dart

Met een fraaie speech en prosecco opende Kors de nieuwe club voor vele aanwezige leden! En zo zagen we ot slot de zon weer mooi ondergaan met bootjes langs de waterlijn.

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply