Rondje Texel 2015

Ook dit jaar was er weer een afvaardiging van de club bij de grootste catamaran race van de wereld: De Ronde om Texel. De omstandigheden waren zwaar. Er werden windsnelheden van tussen de 16 en 25 knopen gemeten. Maar met een strak blauwe lucht lijkt het allemaal minder heftig. 250 boten hadden zich ingeschreven en verschenen aan de start.

Start 2015

 

Na een snel rondje met een paar kleine incidentjes, zwaarden iets te snel naar beneden bij de VC boei, een close encounter met de TESO boot en een “deep dive” in het Molengat, zijn we na 3 uur en 31 minuten over de finish gevaren. Het was nog een uitdaging om de finish boot te vinden. In de grote golven was dit bootje pas op het laatste moment te zien dus waren er nog een paar snelle gijpen nodig om netjes over de finishlijn te komen.

Uitslag: Eerste van Cat Club Bloemendaal.

Uitslag-ROT_2015

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply